viernes, 13 de marzo de 2009

Errezeta: Natillak














Osagaiak

-3/4 litro esne
-9 koilarakada azukre
-Koilarakada 1 eta 1/2 gurin
-6 arrautza gorringo
-Koilarakada 1 eta 1/2 artirin hautsa
-Maria gailetak
-Makil bat kanela
-Limon erdi bat railadura

Nola prestatu

Lehenengo, 3/4 litro esnetik 100 ml botako ditugu ontzi batera eta bertara maizena, azukrea eta arrautza gorringoak bota ondoren, ondo irabiatuko dugu eskuzko irabiagailu batekin.

Bitartean, sobratzen den esnea sutan jarriko dugu egosten, limoi railadura, kanela makila eta azukre pixka batekin.

Ondoren, esnea egosten hasten denean, suaren potentzia jaitsi eta, 7 minutu pasa ondoren, kanela makila kendu eta osagai guztiak ontzi batean nahastuko ditugu.

Hau egin eta gero, sutan jarri edo mikrouhinean sartuko dugu nahasketa potentzia erdian (500 W) 4 minutu eta 1/2. 4 minutu igaro eta gero natillak oraindik loditu ez badira, berriro sartuko ditugu 1 minutu eta 1/2 eta potentzia baxuagoan (350 W).

Azkenik, natillak aterako ditugu. Haietan gurina botako dugu eta nahastu gurina urtu arte. Banakako ontzietan edo dena katilu batean botako dugu eta, gustoko badugu, gaileta batzuekin edo kanela hautsarekin apainduko dugu. Hozten utzi eta gero, prest egongo dira jateko.

On egin!

No hay comentarios: